tisdag 2 februari 2010

Ska Ohlsson förbjuda prostitution i EU?

På ett sätt är det kul att Birgitta Ohlsson blir ny EU-minister, det kan nog (förlåt mig för att jag använder uttrycket) röra om i grytan.

Det finns dock saker som oroar mig en del, t.ex. denna mening i DNs artikel.
"Hon vill lyfta frågor om bland annat romers behandling och att kvinnor säljs i Europas storstäder."
Detta har DN valt att  tolka som prostitution.
Förhoppningsvis har DN fel och vad som åsyftas är trafficking, en högst reell och vidrig företeelse som ej ska sammanblandas med prostitution. Även SvD skriver om Ohlsson.

Kanske inte, men det finns prostituerade
och vi bör inte göra livet jävligare för dem.

4 kommentarer:

Johan sa...

Nej. Hon har inte makten. Ska man ha inflytande inom EU krävs att man har legitimitet. Detta har inte Ohlsson, hon kan bara gapa och skrika.

Sexarbetarna är organiserade i Europa, flera länder har legaliserat alla tre parter i sexhandeln, och köp- och försäljning är avkriminaliserat i nästan alla övriga. Danmark kan dock komma att falla om ett antal år. Ett försök att harmonisera lagstiftningen skulle (om det mot förmodan gick igenom) resultera i förbud att köpa sex från offer från människohandel. Och då skulle Sverige få sluta med sina fascistiska fasoner att lägga sig i sexuella handlingar mellan samtyckande och vuxna.

It's automagical sa...

Jag är medveten om att hennes makt är begränsad, men det är ändå tråkigt att vi har fått en EU-minister som vill driva denna fråga. Hade varit trevligare med en minister som inser att sexköpslagen gör mer skada än nytta.

Johan sa...

Absolut. Men det får vi nog inte se i Sverige de närmaste 30 åren tyvärr. Man kommer att se tillbaka på genusvansinnet och slå sig för pannan. Trevligt förresten att hitta en person med så ovanligt vettiga åsikter som du. Det är även trevligt att det rör på sig i ungdomsförbunden.

Alex sa...

Skönt att se att du börjat skriva igen. Jag har ett litet tips på vad du kan ägna ett inlägg åt, även om det kanske inte riktigt ligger inom bloggens ämnesramar, nämligen de olidlig pretentiösa 90-talisterna. http://yoicks.blogspot.com är ett bra exempel. Sedan finns det ju många fler, som du säkert är medveten om.

Skicka en kommentar