måndag 30 november 2009

Vi hatar er och allt det ni står för.

Är det något jag ogillar mer än inskränkningar av människors frihet, så skulle det väl vara argumenten som framförs till idiotins försvar.

"Tror du att du får bygga kyrkor i Saudiarabien eller?"

Nej, men är det en bra idé att apa efter ett land som Saudiarabien? Det säger väl en hel del om Sverigedemokraterna och dess gelikar som röstade för minaretförbudet i Schweiz. Det finns fundamentalister av alla de färger.



19 kommentarer:

Pelle sa...

Nej, men är det en bra idé att apa efter ett land som Saudiarabien? Det säger väl en hel del om Sverigedemokraterna och dess gelikar som röstade för minaretförbudet i Schweiz. Det finns fundamentalister av alla de färger.

Med andra ord så blir Schweiz mer likt Saudiarabien genom att försvåra för Saudiarabiens statsreligion att få fäste i Schweiz?

Det där resonemanget följer samma logik som "om vi torterar terroristerna så har de vunnit". eller "om vi häller vattnet på elden så fryser det.".

It's automagical sa...

"Med andra ord så blir Schweiz mer likt Saudiarabien genom att försvåra för Saudiarabiens statsreligion att få fäste i Schweiz?"

Precis.

Mattias sa...

Av dom reaktioner i media och i Schweiz som nu hörs så verkar motståndet mot minaretbyggen och andra lallande grupper som piper om religionsfrihet och demokrati vara befogat. Det talas nu om en utbredd rädsla i Schweiz och Europa för våldsattacker och aggressiva reaktioner från Muslimska länder. Hallå! Borde detta inte vara en varningsklocka om att sätta ner foten ännu mer. Hur kommer det sig att den Muslimska världen alltid reagerar med aggressivitet när den anser sig diskriminerad och "kränkt"? Demokrati och integration - jovisst, tjena.

Jolalus sa...

Man vet snart inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

Tack för det - alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

Anonym sa...

Ta bort hakkorset genast nassesvin. Jag har anmält dig till IP.

klartexten sa...

Kan du nämna NÅGOT muslimskt land som har lika mycket religionsfrihet som Schweiz?

Respektabla The Telegraph räknar med att muslimerna ökar från 5 till 20 % till 2050. Fördubbling på 20 år. Det skulle bli 40 % år 2070 och över 50% 2080.Detta pga hög invandring och nativitet.

Vill du ge den framtiden åt dina barnbarn?

http://klartexten.wordpress.com/2009/11/27/eu-20-muslimer-ar-2050/


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994045/A-fifth-of-European-Union-will-be-Muslim-by-2005.html

webbredaktion@svd.se

It's automagical sa...

Mattias, på vilket sätt skulle det hjälpa att "sätta ner foten ännu hårdare"?

Om du anser att människor som arbetar med religionsfrihet och demokrati är lallande grupper så får det stå för dig.

Det enda vi kan göra är att upprätthålla demokratin och verka för en demokratisering av diktaturer. Vi ska definitivt inte möta dem halvvägs.

Jolalus: Jag har aldrig sagt nåt av det du tar upp. Sluta sprid dynga.

Anonym: Läs om mitt inlägg igen och återkom sedan. Om du redan "anmält mig till IP" så kan den satiriska bilden gott få vara kvar.

Klartexten:
Det är irrelevant. Två fel gör inte ett rätt.

Att det blir fler muslimer rör mig inte i ryggen, men att tro att folk ska sluta vara muslimer eller att något ska bli bättre för att man förbjuder minareter är ju bara urbota dumt.

Pelle sa...

It's automagical: Vi möter dem halvvägs om vi tillåter försiktig islamisering av Europa. Den märkliga föreställningen om att vi gör som islamisterna vill genom att försvåra islamisering skulle innebära att islamisternas mål är att avislamisera Europa.

Logik är sällan islamapologeternas främsta gren.

Sedan kan du fundera på om minaritetförbudet får muslimer att känna sig välkomna i Schweiz. Vad innebär det i så fall för de utländska muslimer som drömmer om att emigrera till Europa? Blir Schweiz ett mer eller mindre lockande val?

It's automagical sa...

Det du inte fattar är att problemet inte är minareter, ökande antal muslimer eller påhittad islamisering. Problemet är inskränkningar i mänskliga friheter, och det är de DU som vill göra.

Jag har inga problem med byggnader, jag har problem med folk som är rädda och vill bestämma över andra människor. Den dagen det finns ett reellt hot mot vår demokrati, som inte kommer från våra egna xenofober, så ska jag slåss mot det också.
Men som det ser ut idag så är de enda inskränkningar i våra demokratiska principer här i väst, inte utförda av muslimer.

Anonym sa...

"Jag har inga problem med byggnader, jag har problem med folk som är rädda och vill bestämma över andra människor. Den dagen det finns ett reellt hot mot vår demokrati, som inte kommer från våra egna xenofober, så ska jag slåss mot det också.
Men som det ser ut idag så är de enda inskränkningar i våra demokratiska principer här i väst, inte utförda av muslimer."

Bra sagt!

Anonym sa...

Religionsfrihet innebär också frihet FRÅN religion. Att tillåta torn där högtalare basunerar ut religiösa budskap inskränker på MIN frihet. Jag delar inte den liberala synen att frihet på andra människors bekostnad är något eftersträvansvärt.

Dinosaur sa...

För inte å länge sendan så kom det fram i Norge att en moské lärde ut att man skulle kasta homosexuella från en klippa. Det ledde till att regeringen ville få landets moskeer och koranskolor att stå upp mot den här åsikten.

Men ingen ville fördöma det, inte ens fast Norges regering hotade med att dom som inte ville fördöma det, inte skulle få några miljoner i stöd!

Av ledande muslimer runt om i hela världen och ännu mer så i väst - så lärs det ut såna här åsikter och åsikter att avfällingar från islam ska dödas, att judar och kristna är apor och att muslimer aldrig ska odla vänskap med ickemuslimer (kuffaar).

Muslimer är erkända som dom mest integrationsmotvilliga som gärna bygger samhällen i samhällen. Huvuddelen av alla överfallsvåldtäkter, grova våldsbrott, rån och annan "rasistisk" brottslighet - utförs av muslimer mot ickemuslimer.

Och även i Europa så hyser muslimer skrämmande åsikter, bokstavstrogna är i majoritet istället för i minoritet och siffror som att 20 % skulle bli glada om deras söner gick med i al qaida, 15 % skulle inte bry sig, 39 % vill hellre leva under sharialagar istället för deras lands mänskliga lagar osv osv finns i hela väst!

Samtidigt så finns det stora rörelser av muslimer som medvetet, aktivt och öppet eller slutet arbetar för att islamisera sina värdländer, jobbar för att etablera sin religion och göra värdländerna till teokratier med flaggor med halvmånen och stjärnan. Att så många av dom t.o.m. öppet kan erkänna det här framför kameror och reportrar - visar ju hur sjukt hemma dom känner sig här - och hur jävla tafatta och fel ute alla som resonerar som bloggägaren här varit.

Alla Koranskolor/inriktningar, förespråkar dödstraff för den som lämnar Islam. Vad vanligt folk inte fattar är att huvuddelen av dom muslimer som kommer hit har ett rättsmedvetande från perioden mellan Jesus födelse och medeltiden och inte har upplevt en muslimsk reformation av religionen, dom lever just nu på 1500talet och har precis börjat uppleva några muslimska varianter av Galileo Galilei - men Darwin är låååångt borta.

Att inte se allravet i att såna här grupper blir i majoritet i ens land är ju så korkat att man knappt kan tro att det är sant. Titta ut i världen - i ALLA fall som detta hänt, har Islam tagit över och kristna, zooroastrier och judar har fördrivits, flytt, dödats eller konverterat.

Säg en muslismk demokrati och ett muslimskt land som frivilligt konverterat till Islam... Det finns INGEN/INGET!

It's automagical sa...

Anonym nr 2. Såvitt jag vet så använder sig inte de 4(!) moskéerna i Schweiz, som har minareter, av böneutropare. Vad som däremot finns är kyrkklockor som slår.

Pappan sa...

Det var inte speciellt länge sedan jag tänkte precis som du gör nu. En dag började jag känna mig intellektuellt ohederlig som inte lyssnade på riktigt till den "andra sidan". Jag är, liksom stora delar av min generation, stöpt i 70-talets vänsterliberala tradition och gömmer mig lätt bakom tjocka lager (inbillad) öppenhet.

Så jag kollade fakta. Det var bara att sluta blunda, sluta låtsas sova (bor nära Ronna, har vänner i förorter som Bredäng och Farsta). Det började kännas klaustrofobiskt i mitt hårda skal av "mjukhet". Svettigt ohederligt. Fegt.

Så jag insåg att jag började "komma ut", och måste nu vänja mig vid den för mig synnerligen ovana förnimmelsen av att ...

stå för traditionella svenska värden.

Du vet: Kärnfamilj, monarki, flaggstång (MED flagga, JA den svenska) nationalstat, kristen värdegrund, kulturarv och hela paketet.

Jag insåg: NÅN måste göra det, och inte bara av födsel och ohejdad vana utan av reflektion, omvärdering och fritt beslut.

Så jag känner igen demagogisk retorik när jag hör den. Jag känner igen agendan "krossa nationalstaten, kristendomen och kärnfamiljen" varhelst den gömmer sig, var så säker! Jag har varit mycket nära den agendan själv, mycket länge. Men inser nu att jag varit lurad (av tankesmedjan Frankfurtskolans filosofer, om du så vill) och har, om du så vill, bytt sida. Tack vare (och ja, jag ÄR tacksam gentemot dem!) den oheliga allians vi nu ser mellan liberalsocialism och islamism. Som jag - sent omsider - har identifierat som FIENTLIG, som STRIDANDE mot det jag tror är väsentligt och värt att leva och ... ja, dö ... för.

Den som dör för en bra sak dör inte i onödan.

Alex sa...

Jadu pappsen, fint att du väljer att vara en träbock så vi andra slipper det. Fast är det inte trist att du ska gå och dö för vattenfestivalen och kaffe på fat?

Pelle sa...

It's automagical: "Det du inte fattar är att problemet inte är minareter, ökande antal muslimer eller påhittad islamisering. Problemet är inskränkningar i mänskliga friheter, och det är de DU som vill göra."

Det verkar som om du behöver göra ett studiebesök till Saudiarabien eller Iran. Det DU inte fattar är att islam står i motsatsförhållande till mänskliga friheter, precis som andra totalitära system. Har det någonsin slagit dig att de mänskliga friheterna är som allra mest begränsade i de stater där islams inflytande är som störst?

"Jag har inga problem med byggnader, jag har problem med folk som är rädda och vill bestämma över andra människor."

Då antar jag att du även har ett problem med klimatfundamentalister och oppositionella i största allmänhet? Är det rädslan eller viljan att bestämma över andra människor som är problemet? Bör Salman Rushdie, Lars Vilks och Ayaan Hirsi Ali klandras för sin rädsla att gå utanför dörren utan livvaktsskydd? Bör våra politiker skämmas för att de vill bestämma över oss? Bör islamister skämmas för att de vill pracka på oss moskéer i strid med folkviljan?

"Den dagen det finns ett reellt hot mot vår demokrati, som inte kommer från våra egna xenofober, så ska jag slåss mot det också."

Är det våra xenofober eller islamister som ligger bakom den största andelen terror i världen? Är det våra xenofober eller islamister som är orsaken till att islamkritiker men inte islamistledare behöver livvaktsskydd 24 timmar om dygnet? Är möjligheten att uttrycka sig fritt utan att riskera att bli mördad väsentlig för en demokrati?

"Men som det ser ut idag så är de enda inskränkningar i våra demokratiska principer här i väst, inte utförda av muslimer."

Sedan när var en bindande folkomröstning en begränsning av demokratiska principer? Vad är alternativet?

Alex sa...

Hördudu Pelle, nu blandar du ihop begreppen riktigt ordentligt märker jag. Sakerna du beskriver har inte sin grund i religion utan i politik. För det första är världens största muslimska land, Indonesien, en demokrati där det satsas väldigt mycket på terroristbekämpning. När man läser det som du och många andra kommentatorer skriver så får man en bild av att det inte är islam ni är rädda för, utan människor från mellanöstern.
Saudiarabien och Iran (även om det sägs vara demokratiskt) styrs av små politiska eliter som förtrycker sitt folk. Om du gick ut på gatan i Saudi eller Iran och frågade folk vad de tycker om det politiska systemet, lovar jag dig att de flesta kommer att svara att de vill ändra på det. Saudiarabien styrs idag på ungefär samma sätt som Sydafrika under apartheid.
Kom dessutom ihåg att det är västerländska kristna som har stått för störst förtryck och mest systematiskt mördande av oliktänkande genom världshistorien.
När det gäller islamistiska terrororganisationer som al-quaida, så är de inte speciellt unika att använda religion som ett vapen för att driva människor till det yttersta. Det som gjorde till exempel karolinerarmén till en av de mest framgångsrika krigsmakterna under 1700-talet var deras gudsfruktan och därigenom likgiltighet inför döden.

S.A.I. Steve Lando sa...

att anmäla en kreation av schweiz flagga ses lite onödigt, eller menade den parten att den officiella flaggan för Schweiz är rasistisk och stötande? Ja, kanske så:)

För övrigt är det ju en hinduisk (m.m.) solsymbol, det är ju minareterna med till viss del, då ordet ju t.o.m. betyder 'fyrtorn'. Man kanske skulle döpa om det till 'älgtorn' så passar de bättre in i den jämtländska byggden:)

ah,jag bara skämtar, ja argumenten som oftast framförs bevisar i de flesta fallen vilken intellektuell bas de härstammar från.

It's automagical sa...

Vid Zeus, så är det ju! Det måste vara själva Schweiziska flaggan Anonym reagerar på och vill anmäla.

Det är en intressant tanke. Man kanske skulle lifta ner till Schweiz och låta uppföra ett kristligt klocktorn stöpt i formen av en minaret.

Skicka en kommentar